A Nematech történelme

Nevünk röviden: Nematech, ami a német és a magyar szavak vegyítéséből jött létre, ami a hosszú nevünkből jól látszik: Német – Magyar Ipari Technológiai Termékeket Gyártó Kft.

1993. augusztus 27-én alakult cégünk, a Német anya vállalatunk a Frötek-Kunststofftechnik GmbH segítségével. Ez akkor a Frötek első nemzetközi bővülése volt, azóta már cégcsoportunk öt országban és három kontinensen is jelen van.

Kezdetben tizennégy fővel indult Budapesti cégünk, de a folyamatos fejlődésnek és bővülésnek köszönhetően, ma már több mint százhúsz kollégánk dolgozik, a cég csoportunk pedig világszerte hétszáz embernek biztosít munkát és kínál segítséget gyártási projektek kivitelezésében partnereinknek, az autó ipari elvárásoknak is maradéktalanul eleget téve. Ennek érdekében az évek során minőségbiztosítási rendszert építettünk ki, amely az ISO 9001, IATF 16949 és ISO14001 szabványok szerint, melynek működtetését nemzetközi tanúsító vállalat tanúsította. Kizárólag az anya vállalattal való kereskedésből kinőt a cég, így közvetlen partnereink csoportja folyamatosan bővül, illetve az alkalmazott technológiák köre is.

Ma már a fröccsöntés mellett komoly szakértelmet és infrastruktúrát építettünk ki az elmúlt pár évben, precíz busbar-ok gyártására, illetve kábelkorbácsok készítésére.

Mérföldkövek

1993

Nematech Kft. alapítása

2000

DIN EN ISO 9001 bevezetése

2003

DIN EN ISO 14001 bevezetése

2018

IATF 16949 bevezetése

Folyamatban lévő szabvány bevezetés:

2024

TISAX (Trusted Information Security Assessment Exchange)